Sankarijournalisti

Meillä on Suomessa erinomaisia toimittajia. Samoin ns. ”tutkivaa journalismiakin” harrastetaan kohtuullisessa määrin. Tämä ammattitaito ja osaaminen on taannut meille erinomisen mediaympäristön.

Digitaalisuus on antanut tavallisille ihmisille mahdlllisuuden luoda omaa journalismiaan. Siksi kyysyn: Missä ovat ne tavalliset ihmiset jotka haluavat vaikuttaa esimerkiksi oman alueensa oloihin luuraavat? Meillä ei ole kovin monta ”sankaribloggaajaa” tai pocastaajaa. Oman elänmän kuvaajia, viihteentekijöitä ja muuta kevyen sisällöntekijää tuntuu sen sijaan löytyvän. Ja tämä kommentti ei sitten tarkoita sitä, että olisin tätä ”viihteentekmistä” vastaan. Päinvastoin. Lähinnä tässä yritän ihmetellä tämän yhden osa-alueen puuttumista.  Silläkin olisi oma sijansa.

Olen aikaisemminkin toitottanut paikallislehtien vähäistä roolia netissä. Ehkä tämä ongelma poistuisi sillä, että nykyinen yleisönosaston kirjoittelu siirtyisi paikallislehtien sivuilta nettiin. Se antaisi ainakin nykyisille yleisonosaston kirjoittajille aivan erilaisen ja paremman ympäristön  omien asioiden kertomiseen. Samalla se sitoisi lehden lukijoita paikallislehden nettipalveluihin. Ja ehkä sitä kautta myös löytyisi muutama sankarijournalisti.