Sanomalehti syntyy kokonaan verkossa

Red Tail Media on tuottanut verkkolehdestä uuden version joka pitää sisällään sekä verkkoon että printtiin tuotettavan sanomalehden toimitusputken aineiston kirjoittamisesta, suunnittelemisesta ja taittoon viennistä. Lehden toimitusputkessa yhdistyy sekä verkoon julkaistavan että painettavan sisällön juttujen tuottaminen joka samalla vapauttaa toimittajan työskentelemään esimerkiksi mobiililaitteilla.

Toimittajat voivat osoittaa artikkelinsa haluamaansa numeroon sekä jättää päätoimittajalle ja taittajalle muistiinpanoja. Juttuihin voidaan liittää myös värilappuja joiden merkitys voidaan vapaasti määrittää kussakin lehdessä. Lehtikohtaisesti voidaan myös määrittää oheissisältöjä jotka näkyvät halutulla tavalla sekä verkossa että printissä. Tällaisia oheissisältöjä voivat olla esimerkiksi kainalojutut ja aiheeseen liittyvä faktalaatikko.

Artikkelilistauksessa nähdään juttujen julkaisun tila verkossa sekä lehden numero johon ne ovat tarkoitettu. Numeron ja taiton tilan voi helposti muuttaa avaamatta juttua muokkaustilaan.

Päätoimittajalla on käytössään lehden suunnitteluun näkymä josta näkee heti jutun ja siihen liittyvien oheissisältöjen pituudet sekä käytettävissä olevien kuvien määrän. Päätoimittaja voi vaihtaa jutun toiseen numeroon ja lähettää jutut eteenpäin taittoa varten. Tästä näkymästä voi myös nopeasti vilkaista juttujen ja liitteiden sisältöjä, siirtyä muokkaamaan juttua tai katsella juttua verkkolehden sivuilla. Järjestelmässä voidaan myös joustavasti työskennellä eri lehden numeroiden kanssa sillä kukin käyttäjä voi valita mitä numeroa he suunnitelevat ja taittavat juuri nyt.

Lehden taittajalla on käytössään näkymä johon tulee kaikki työskenneltävään numeroon tulevat jutut. Taittaja saa siirrettyä näkymän jutut itselleen Adobe InCopy tiedostoina paketissa jossa siirtyvät myös erikseen kunkin artikkelin kuvaliitteet. Nämä tiedostot voidaan raahata suoraan InDesigniin ja sijoittaa lehden sivulle. Kuvaliitteet työstetään tarvittaessa Photoshopissa ja sijoitetaan lehden sivuille. Taittaja merkitsee taittonäkymällä jutut taitetuiksi sitä mukaa kun työ edistyy. Lehteen liitettyjen juttujen taittumista ja lehden valmistumista voi seurata lehden suunnittelunäkymästä.

Sanomalehden sisältö ja verkon sisältö elävät näin yhdessä järjestelmässä jossa juttuja hyödynnetään joko molemmissa tai vain toisessa. Näin lehden verkkosivustoilla on jatkuvasti tuoretta sisältöä, turhista töistä vältytään sekä päästään keskittymään sisällön tuottamiseen paikasta ja ajasta riippumatta.

Red Tail Median tuotteita toimitetaan Lähimedian kautta. Tässä kuvatun verkkolehden toimitusputken ottaa ensimmäisenä käyttöönsä Pälkäneellä ilmestyvä Sydän-Hämeen Lehti joka on osa Pirkanmaan Lehtitalo-konsernia.